Connect with us

International

Tren deraiat lângă Milano

Cel puțin 2 persoane au murit și 10 au fost grav rănite

Published

on

Accidentul s-a petrecut la 40 de km de Milano, lângă stația Pioltello. 110 persoane au fost rănite, dintre care 10 grav, a anunţat un responsabil al serviciilor de urgenţă.

Accidentul a avut loc puțin după ora 07.00, pe o rută de navetiști extrem de aglomerată, operată de Trenord. Intervenția echipelor de salvare este îngreunată de unghiul în care s-au răsturnat două vagoane ale garniturii.

Consulatul General al României la Milano a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului de tren din această dimineaţă. Până în prezent nu au fost primite solicitări de asistenţă cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

 

În urmă cu 2 ani, 23 de oameni au fost uciși în Puglia după ce două trenuri s-au ciocnit pe același fir de cale ferată. În 2009, 32 de oameni au murit când un tren încărcat cu gaz petrolier lichefiat a deraiat și a explodat în Viareggio, Toscana.