Connect with us

Evenimente

Trofeul Festivalului „Maria Tănase”, câştigat de o tânără de 16 ani

Elena Luiza Turcu din Mischii

Published

on

Trofeul Festivalului Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase” a fost câştigat de tânăra interpretă Luiza Elena Turcu.

Câştigătoarea trofeului celei de-a XXV-a ediţii a festivalului, Elena Luiza Turcu, vine din Mischii (Dolj), este elevă a Liceului „Tudor Arghezi” din Craiova şi are 16 ani. Elena Luiza Turcu a obţinut şi premiul de popularitate, în urma voturilor publicului.

Elena Luiza Turcu a obținut, anul acesta (1-3 noiembrie 2019), și premiul II la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Felician Fărcașiu”, de la Sebeș. 

Au mai fost acordate diferite premii, la cele două secţiuni, solişti instrumentişti şi solişti vocali, premiul I la secţiunea solişti instrumentişti fiind obţinut de Tudor Ciprian Vârciu (taragot), iar la secţiunea solişti vocali i-a fost acordat tânărului Vlăduţ Sărmaş, din Bistriţa-Năsăud.

Festivalul, ajuns la a XXV-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 11-15 noiembrie, la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova, fiind organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJPCT) Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.

În cadrul festivalului, de la al cărui debut s-au împlinit anul acesta 50 de ani, a avut şi o lansare de carte, volumul „Maria Tănase. Artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru, precum şi o sesiune de comunicări ştiinţifice.

„Amplă manifestare de cultură populară, Festivalul – Concurs al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, al cărui debut a avut loc în anul 1969, a devenit cea mai importantă rampă de lansare a tinerilor interpreţi de folclor muzical din toată ţară şi nu numai.”, precizează CJPCT Dolj.