Connect with us

National

Turiştii care încalcă regulile pe plajă şi intră în mare atunci când este arborat steagul roşu pot primi amenzi

Published

on

Este deja a doua zi a minivacanţei de Sfânta Maria, dar nu toată lumea a ajuns în locurile dorite, aşa că oamenii, încă, se îndreaptă spre – mare, munte, Delta Dunării, staţiuni balneare sau sate tradiţionale.

Dintre toate, Litoralul rămâne destinaţia preferată, iar hotelierii estimează pentru acest weekend ( considerat în general cel mai aglomerat din sezon ) un aflux de 200 de mii de turişti.

Cei mai mulţi aleg staţiunea Mamaia, dar şi sudul ( de la Eforie până la Costineşti şi Vama Veche ) nu duce lipsă de doritori de distracţie.

Cu toate acestea, aşa cum s-a şi dovedit în ultimele câteva zile, marea şi joaca cu valurile au fost şi ultimul drum pentru unii dintre cei veniţi la plajă. Salvamarii atrag atenţia că sunt curenţi foarte puternici, iar marea poate fi periculoasă, indiferent dacă este liniştită sau agitată.

Coordonatorul salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, explică ce este de făcut în caz de pericol de înec:


Turiştii care încalcă regulile pe plajă şi intră în mare atunci când este arborat steagul roşu, care interzice acest lucru, pot primi amenzi între 500 şi 1.000 de lei. De la începutul sezonului estival, 12 persoane şi-au pierdut viaţa în mare, printre care şi un salvamar, iar o persoană este în continuare dispărută.

%d blogeri au apreciat: