Connect with us

International

Turnul Eiffel, închis din cauza grevelor

Palatul Versailles recomandă amânarea vizitelor

Published

on

Celebrul turn Eiffel, vizitat în fiecare an de şapte milioane de persoane, este închis joi din cauza grevelor de amploare faţă de reforma sistemului de pensii promovată de preşedintele Emmanuel Macron, a anunţat Societatea pentru Exploatarea Turnului Eiffel (SETE), informează AFP.

Efectivul de salariaţi prezent „nu este suficient de numeros pentru a permite deschiderea monumentului în condiţii de securitate şi de primire optimă pentru public.”, a informat SETE, adăugând însă că accesul în piaţa din jurul turnului este gratuit.

În comunicatul de presă al SETE nu se precizează dacă monumentul va fi închis şi vineri, având în vedere că protestele faţă de proiectul de reformă a pensiilor vor continua.

În fiecare an, aproximativ şapte milioane de persoane vizitează turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el. Monumentul parizian sărbătoreşte în acest an cea de 130-a aniversare.

Un alt loc frecventat de turiştii in lumea întreagă, Palatul Versailles, din apropiere de Paris, recomandă „amânarea vizitelor” în zilele de joi şi vineri deoarece deschiderea domeniului va suferi perturbări.

La rândul său, Luvrul, cel mai frecventat muzeu din lume, a avertizat încă de miercuri că deschiderea sa „ar putea să sufere unele întârzieri” iar unele săli „vor fi închise”. Situaţia este similară la muzeul Orsay.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: