Connect with us

International

Ucraina ar putea să îşi retragă forţele pe care le mai are în regiunea Luhansk pentru a evita încercuirea acestora

Published

on


Ucraina ar putea să îşi retragă forţele pe care le mai are în regiunea Luhansk pentru a evita încercuirea acestora.

Rusia îşi continuă ofensiva intensă în această regiune care, împreună cu cu Doneţkul vecin, formează aşa-numitul Donbass. Surse citate de o publicaţie a jurnaliştilor ruşi independenţi afirmă că la Kremlin se ia în calcul ca, după Donbass, să fie lansat un nou asalt în direcţia Kievului.


Între timp, continuă şi eforturile de a sprijini Ucraina cu armament care să îi permită să se apere. În Lituania, de pildă, numeroşi cetăţeni au donat bani pentru cumpărarea de drone turceşti Bayraktar care să fie donate Kievului. În doar trei zile s-au adunat circa trei milioane de euro, ţinta fiind de 5 milioane.

Donaţiile sunt gestionate de Ministerul Apărării de la Vilnius. Dronele Bayraktar sunt înarmate şi s-au dovedit extrem de eficiente până acum, iar Ucraina a achiziţionat până acum 36.

Şi Statele Unite continuă să livreze arme Ucrainei, iar acum analizează posibilitatea de a trimite şi lansatoare multiple de rachete, a căror rază de acţiune le-ar permite ucrainenilor să lovească ţinte în adâncime. Doina Saiciuc:

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: