Connect with us

International

UE – laureată a „Premiului pentru Armonie Prințesa de Asturias”

Uniunea Europeană a primit „Premiul pentru Armonie Prințesa de Asturias” pentru anul 2017.

Published

on

Uniunea Europeană a primit „Premiul pentru Armonie Prințesa de Asturias” pentru anul 2017, ca urmare a contribuției sale la procesul de pace și la promovarea unor valori universale, precum libertatea, drepturile omului sau solidaritatea, informează reprezentanța în România a Comisiei Europene.  Distincția, ce reprezintă echivalentul hispanic al Premiului Nobel pentru Pace, a fost acordată cu ocazia aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

Fundația Prințesa de Asturias a subliniat faptul că „UE reprezintă un model unic de integrare politică supranațională, bazat pe asocierea pașnică, progresivă și liberă a membrilor săi”.

Printre realizările importante din aceste șase decenii, Fundația a nominalizat reconcilierea franco-germană, extinderea UE către est și Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene.

UE a fost ultima dintre cei 8 câștigători anunțati anul acesta, în cadrul celei de-a 37-a ediții a premiilor. Toți laureații vor primii premiile de la regele și regina Spaniei, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Oviedo în această toamnă.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON