Connect with us

Sport

UEFA dezminte că 3 august ar fi termenul limită pentru încheierea Ligii Campionilor

Published

on

UEFA a dezminţit faptul că 3 august ar fi data limită pentru finalizarea sezonului 2019-2020 al Ligii Campionilor la fotbal, după ce postul german de televiziune ZDF l-a citat pe preşedintele forului continental, slovenul Aleksander Ceferin, care ar fi declarat că până la acea dată principala competiţie intercluburi trebuie încheiată, transmite Reuters. ”Acest lucru nu este adevărat. Preşedintele a fost foarte clar că nu este o dată fixată pentru încheierea sezonului”, se arată într-un comunicat al forului continental.

Campionatele naţionale de fotbal au fost suspendate în Europa şi pe alte continente, cu mici excepţii, din cauza pandemiei de coronavirus. Liga Campionilor europeni s-a oprit în faza optimilor de finală.

”UEFA analizează în prezent, împreună cu Asociaţia Cluburilor Europene şi European Leagues, toate opţiunile pentru a încheia campionatele naţionale şi sezonul european. Principala prioritate a tuturor membrilor grupului este de a avea grijă de sănătatea publică. Pornind de la acest lucru, se vor căuta soluţii în calendar pentru finalizarea tuturor competiţiilor. În prezent, se studiază opţiuni de a se juca meciuri în iulie şi august, dacă este necesar, depinzând de momentul în care autorităţile naţionale vor permite reluarea competițiilor”, concluzionează comunicatul UEFA.

AGERPRES