Connect with us

Sport

UEFA: Sancţiuni împotriva celor nouă cluburi, care s-au retras din Super League

Published

on

UEFA a anunţat, vineri, sancţiuni împotriva celor nouă cluburi, care s-au retras din proiectul Super League: Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur, transmite France Football. Aceste cluburi au recunoscut că proiectul Super Ligii a fost o „eroare”, informează un comunicat al UEFA.
Cele nouă cluburi „vor dona, în total, 15 milioane de euro, pentru a fi folosite în beneficiul copiilor, al tinerilor şi al fotbalului din comunităţile locale, din Europa, inclusiv din Regatul Unit”. De asemenea, li se va reține 5% din veniturile, pe care le vor obţine la următoarea lor participare în cupele europene.
Cluburile vor fi amendate cu 100 de milioane de euro, în cazul participării la un turneu neautorizat, şi cu 50 de milioane de euro, pentru orice altă încălcare a angajamentelor lor, a indicat UEFA.
În cazul celor trei cluburi, care nu au renunţat, până acum, la Super League (FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid), UEFA a anunţat că își rezervă dreptul „să ia orice măsură, pe care o va considera adecvată”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: