Connect with us

Evenimente

Ultima ședință de guvern (audio)

Bugetarii nu vor primi nici anul viitor premii, tichete de masă, prime de vancanţă şi nu li se vor plăti orele suplimentare

Published

on

La Palatul Victoria, are loc, la această oră, şedinţa de Guvern, ultima a Executivului cu puteri depline. După validarea alegerilor, cabinetul Dacian Ciolos va deveni interimar şi va putea lua doar decizii administrative. Pe ordinea de zi, între altele, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2017. Potrivit proiectului, bugetarii nu vor primi nici anul viitor premii, tichete de masă, prime de vancanţă şi nu li se vor plăti orele suplimentare. Sindicatele nu sunt de acord cu măsura şi spun că actualul Guvern nu ar trebui să se implice în această chestiune. Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu :

Preşedintele Cartel, Alfa, Bogdan Hosssu, a participat, astăzi, la Ministerul Muncii, la o reuniune a Comisiei pentru Dialog Social. Partenerii sociali au decis ca un grup de experţi independenţi să elaboreze un mecansim transparent pentru stabilirea salariului minim brut garantat în plată. Săptămâna viitoare vor avea loc noi discuţii pe această temă.