Connect with us

National

Ultima zi de depunere a declaraţiei unice privind veniturile

Published

on

Astăzi este ultima zi de depunere a Declaraţiei unice privind veniturile, prin intermediul căreia persoanele fizice trebuie să declare, după caz: impozitul pe veniturile realizate în România sau/şi din străinătate în anul 2018, impozitul pe venitul estimat a se realiza în ţară în acest an sau impozitul aferent normei de venit, respectiv venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru 2019 şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia poate fi transmisă prin poştă, poate fi depusă la sediul unităţilor fiscale ori prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Cei care o depun în termen beneficiază de o bonificaţie de 5 la sută din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Tot astăzi este şi termenul limită pentru depunerea formularului privind redirecţionarea a 2 la sută din impozit către un ONG.