Connect with us

National

Ultimul roman disparut in Italia a fost identificat si este in viata!

În prezent, cinci români sunt spitalizaţi, iar reprezentanţii Ambasadei României la Roma menţin legătura cu ei.

Published

on

               Ministerul de Externe a anunţat că a fost identificat şi ultimul român dat dispărut în urma seismului din Italia, acesta fiind în viaţă. În prezent, cinci români sunt spitalizaţi, iar reprezentanţii Ambasadei României la Roma menţin legătura cu ei. În cursul zilei de ieri, au ajuns în ţară două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, iar mâine va fi repatriat încă un cetăţean român decedat.

Două dintre victimele cutremurului din Italia, soţ şi soţie, vor fi înmormântate astăzi, în comuna vâlceană Fârtăţeşti. De asemenea, trupul neînsufleţit al unei femei a ajuns, ieri, în localitatea Zorleni din judeţul Vaslui. Femeia, în vârstă de 47 de ani, plecase la muncă în urmă cu opt ani şi îşi întreţinea părinţii rămaşi în ţară. Trupul i-a fost găsit sub dărâmăturile locuinţei sale, la două zile după producerea cutremurului devastator. Trupurile a zece români decedaţi în cutremurul de săptămâna trecută sunt repatriate în aceste zile, iar cea de-a unsprezecea victimă va fi înmormântată în Italia.

Costurile de aducere în România a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe, din Fondul special de urgenţă pe care îl are la dispoziţie.