Connect with us

Fapt divers

Un bărbat a aplicat la 5.000 de joburi folosind Inteligența Artificială. Câte interviuri a obținut?

Published

on

Căutarea unui loc de muncă a fost întotdeauna o sarcină frustrantă, iar faptul că angajatorii primesc o avalanșă de cereri online face ca procesul să fie mai dificil ca niciodată.

Cum s-a descurcat bărbatul care a aplicat la 5.000 de locuri de muncă folosind Inteligența Artificială (AI)?

Bărbatul care a aplicat la mii de anunțuri de angajare folosind AI este inginerul software Julian Joseph; acesta a încercat să-și găsească un loc de muncă prin utilizarea cinică a Inteligenței Artificiale.

Mai precis, el a folosit un program numit LazyApply pentru a trimite în masă 5.000 de cereri de angajare „cu un singur clic” și a reușit să obțină aproximativ 20 de interviuri de angajare. Aceste numere reprezintă o rată de succes de aproximativ 0,5%.

Ce rezultate a avut bărbatul care a aplicat la mii de joburi folosind AI?

În același timp, el a obținut circa 20 de interviuri după ce a aplicat la câteva sute de locuri de muncă în modul tradițional.

„Faptul că această unealtă există sugerează că ceva este în neregulă cu procesul. Eu consider că este o modalitate de a recupera o parte din puterea care le-a fost cedată companiilor de-a lungul anilor”, a declarat Joseph, referindu-se la LazyApply.

Însă putem privi LazyApply și ca pe un semn înfricoșător al lucrurilor ce vor veni: unelte AI care inundă potențialii angajatori cu cantități copleșitoare de aplicații de calitate scăzută, înlăturându-i pe cei care le completează cu grijă manual.

Schimbarea modului în care se fac recrutările

În același timp, această unealtă evidențiază cât de plictisitor a devenit procesul de aplicare pentru locuri de muncă, adesea necesitând formulare ne-standardizate care forțează candidații să completeze aceleași informații de mai multe ori, subliniază Futurism.

În plus, angajatorii se bazează tot mai mult pe unelte automate pentru a analiza un număr mare de candidați, ceea ce face procesul și mai opac. Cu alte cuvinte, recrutorii folosesc unelte AI pentru a filtra aplicații care au fost depuse de candidați folosind alte unelte AI.

La finalul zilei, recrutorii sunt de acord că o abordare bazată pe Inteligență Artificială nu este deloc ideală, în special comparativ cu cea mai eficientă modalitate de a-ți găsi un loc de muncă: prin recomandări.

În ceea ce-l privește pe Joseph, el a primit, în cele din urmă, o ofertă de contract de muncă. Cu toate acestea, el a reușit să obțină câteva interviuri importante la Apple și la Casa Albă prin conexiunile deja existente, nu datorită Inteligenței Artificiale.

sursa: descopera.ro