Connect with us

Fapt divers

Un dezvoltator și-a clonat iubita cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Published

on

Un dezvoltator a scris pe Twitter că și-a clonat iubita cu ajutorul GPT de la OpenAI. El a postat codul-sursă și a prezentat în mesajul său o descriere a modului în care a făcut-o. 

Enias Cailliau a declarat că iubita sa a fost complet de acord cu planul și a fost fascinată de versiunea sa clonată, potrivit unui interviu acordat Vice.

Cailliau a explicat că a creat mai întâi un model de limbaj mare (LLM) cu ajutorul LangChain, pentru a reflecta personalitatea iubitei sale. Apoi, a folosit chatbotul Bard de la Google pentru a-i descrie personalitatea. El i-a cerut chatbotului să facă acest lucru folosind conturile de YouTube și Instagram ale iubitei.

Un proces de clonare bazat pe Inteligența Artificială

În continuare, el i-a dat versiunii AI a iubitei sale o voce folosind ElevenLabs, un software de clonare a vocii și text-to-speech. Apoi a adăugat un instrument selfie la modelul său LLM pentru a genera selfie-uri cu modelul text-imagine Stable Diffusion, astfel încât acesta să genereze selfie-uri în timp ce el îi vorbește.

În cele din urmă, Cailliau a conectat totul la Telegram folosind o aplicație numită Steamship.

„Eram obsedat de modelul lingvistic al OpenAi și iată ce poate face. M-am tot gândit la capacitatea de a crea agenți asemănători cu oamenii, care să se comporte și să acționeze ca ei, dar mi-a fost greu să îi evaluez. Apoi am văzut cum au apărut o tonă de proiecte AI cu caracteristici interesante. Cele mai multe sunt cu sursă închisă. Asta m-a făcut să vreau să construiesc o versiune open-source, astfel încât toată lumea să își poată construi propria versiune”, a declarat Cailliau.

Cum au reacționat internauții?

Încercarea lui Cailliau de a construi o prietenă clonată cu ajutorul Inteligenței Artificiale a primit critici, dar și aprecieri.

„Mulțumesc pentru că ai împărtășit un proiect frumos, chiar dacă puțin înfiorător, dar foarte mișto, în general”, a comentat un utilizator de pe Twitter.

Un alt utilizator a scris: „Mă întreb dacă acest lucru ar putea fi util pentru persoanele care trec prin durerea pierderii unei persoane dragi…”.

„Informatica este pe cale să devină foarte antropomorfă”

În mai, un influencer prezent pe aplicația Snapchat, pe nume Caryn Marjorie, în vârstă de 23 de ani, cu peste 1,85 de milioane de urmăritori, a devenit primul influencer care a fost clonat într-o versiune AI – CarynAI. Echipa sa de dezvoltatori a trecut în revistă 2.000 de ore din conținutul ei de pe YouTube pentru a proiecta și codifica meticulos limbajul și personalitatea lui Caryn într-o experiență imersivă de AI pe aplicația de mesagerie Telegram.

La momentul redactării acestui articol, CarynAI generase deja un venit de 71.610 dolari de la utilizatori. Caryn crede că acest lucru are potențialul de a „vindeca singurătatea”.

„Văd un viitor în care toată lumea are însoțitori AI personali pe toate dispozitivele. Va fi pentru o gamă largă de lucruri: afaceri, distracție, jocuri și… da, cupluri. Informatica este pe cale să devină foarte antropomorfă. Nu am ajuns încă acolo, dar se întâmplă peste tot în jurul nostru”, a adăugat Cailliau.

sursa: descopera.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON