Connect with us

Regional

Un incendiu de proporții a izbucnit seara trecută în comuna doljeană Drăgoteşti

Published

on

Sursă imagine: Captură de ecran ISU Olt - www.isuolt.ro/facebook

Au fost afectate 26 de proprietăţi: livezi, garduri, vegetaţie uscată. Trei case au ars complet şi patru parţial. Au fost și 3 victime: 2 intoxicate cu fum și una cu o luxație de gleznă. Cea din urmă și încă o persoană intoxicata cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital. 

Pentru lichidarea incendiului, pompierii doljeni au solicitat sprijinul colegilor din județele învecinate. Astăzi va fi făcuta o evaluare a pagubelor în satul Buzduc, iar în prima ședință a Consiliului Județean Dolj, se va propune alocarea, din fondul de rezervă, către primăria Drăgotești, a banilor necesari achiziționării de containere de locuit și de materiale de construcții pentru refacerea locuințelor afectate, a anunțat aseară Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Și în județul Olt, o locuință, o anexă gospodărească și mai multe bunuri au ars în urma unui incendiu puternic, izbucnit ieri după-amiază, în comuna Valea Mare. Pe timpul intervenției, au fost extrase patru butelii cu gaz butan, care prezentau pericol de explozie. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic prin căldură sau radiație. „Efectul de lupă” de la o oglindă a aprins vegetație uscată și s-a extins, au precizat reprezentanții ISU Olt.

ULTIMA ORĂ

National8 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional10 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional11 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional11 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional11 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional11 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National17 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON