Connect with us

Regional

Un incendiu de proporții a izbucnit seara trecută în comuna doljeană Drăgoteşti

Published

on

Sursă imagine: Captură de ecran ISU Olt - www.isuolt.ro/facebook

Au fost afectate 26 de proprietăţi: livezi, garduri, vegetaţie uscată. Trei case au ars complet şi patru parţial. Au fost și 3 victime: 2 intoxicate cu fum și una cu o luxație de gleznă. Cea din urmă și încă o persoană intoxicata cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital. 

Pentru lichidarea incendiului, pompierii doljeni au solicitat sprijinul colegilor din județele învecinate. Astăzi va fi făcuta o evaluare a pagubelor în satul Buzduc, iar în prima ședință a Consiliului Județean Dolj, se va propune alocarea, din fondul de rezervă, către primăria Drăgotești, a banilor necesari achiziționării de containere de locuit și de materiale de construcții pentru refacerea locuințelor afectate, a anunțat aseară Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Și în județul Olt, o locuință, o anexă gospodărească și mai multe bunuri au ars în urma unui incendiu puternic, izbucnit ieri după-amiază, în comuna Valea Mare. Pe timpul intervenției, au fost extrase patru butelii cu gaz butan, care prezentau pericol de explozie. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic prin căldură sau radiație. „Efectul de lupă” de la o oglindă a aprins vegetație uscată și s-a extins, au precizat reprezentanții ISU Olt.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: