DE ACTUALITATE

Un jamaican in premiera la „Man Booker Prize”

              Cei șase finaliști ai ediției 2015 a prestigiosului „Man Booker Prize”, printre care figurează pentru prima oară un scriitor jamaican, Marlon James, cu romanul „A Brief History of Seven Killings”, au fost anunțați ieri.

Marlon James, autorul romanului „A Brief History of Seven Killings”

Marlon James, autorul romanului „A Brief History of Seven Killings”

Ceilalți cinci finaliști sunt britanicii Tom McCarthy cu volumul „Satin Island” și Sunjeev Sahota pentru primul său roman, „The Year of the Runaways”, nigerianul Chigozie Obioma, cu „The Fishermen” și americanii Anne TYler („A Spool of Blue Thread”) și Hanya Yanagihara ( „A Little Life”). Este al doilea an când premiul, decernat prima oară în 1969, este deschis autorilor proveniți din întreaga lume anglofonă, fiind rezervat până în 2013 romancierilor britanici, irlandezi și celor din Commonwealth. Romanele aflate în competiție trebuie să fi fost publicate în Marea Britanie.

 

10313686785_5b38a7b760_b

„Man Booker Prize”, decernat celui mai bun roman original, scris în limba engleză, este unul din cele mai prestigioase premii literare din lume, care garantează câștigătorului o creștere substanțială a vânzărilor și un lectorat mondial. Ediția din 2014 a fost câștigată de romancierul australian Richard Flanagan pentru cartea „The Narrow Road of the Deep North”, inspirat din experiența tatălui său ca prizonier de război la japonezi în a doua conflagrație mondială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa – Cronica romana

%d blogeri au apreciat: