Connect with us

Regional

Un nou caz de infectare cu noul coronavirus la Serviciul de Ambulanţă Olt

Published

on

Un nou caz de infectare cu noul coronavirus a fost raportat astăzi în județul Olt. Noul caz este un ambulanţier al substaţiei Corabia. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din focarul de la Ambulanţa Olt ajunge astfel la 27 – 21 de angajaţi şi şase contacţi. Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt sunt doi medici, şase ambulanţieri şi 13 asistenţi medicali. 19 dintre aceştia sunt internaţi la Spitalul Slatina, pacientul zero, femeia din Mioveni, fiind sub supravegherea medicilor din judeţul Argeş.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au întocmit un dosar penal privind focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Slatina. Aceştia fac verificări pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Poliţiştii fac și ei verificări la Ambulanţa Olt, după ce ancheta epidemiologică a DSP a scos la iveală mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, ancheta epidemiologică a arătat că în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu s-a putut face dovada efectuării, la locul de muncă, a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului.

%d