DE ACTUALITATE

Un nou caz de transfuzie greșitã într-un spital din capitalã (audio)

Un nou caz de transfuzie greșitã într-un spital din capitalã a fost fãcut public. Este vorba despre CF2 unde o femeie de 38 ani a primit altã grupã de sânge în timpul unei operații. Pacienta este acum în comã, iar soțul acesteia spune cã personalul de la Terapie Intensivã a încercat sã ascundã eroarea. Abia dupã douã zile, la presiunea chirurgilor, care nu își explicau de ce femeia avea hemoragie internã postoperatorie, una dintre asistente a povestit ce s-a întâmplat:


Șefa Secției de Terapie Intensivã a Spitalului CF 2 din București, Georgica Vâlcoreanu, susține însã cã ea și colegii sãi au fãcut tot ce se putea pentru a identifica rapid deficiența din tratamentul pacientei:


Ministerul Sãnãtãții a început o anchetã a CF 2. Purtãtorul de cuvânt al instituției, Laurențiu Coliuntineanu, spune cã, din primele verificãri, unitatea de transfuzii a spitalului nu are autorizație de funcționare și ca atare, ar trebui închisã. Amintim cã în luna iunie, o femeie a murit la Spitalul de Arși din București, dupã ce i s-a fãcut o transfuzie greșitã de sânge.

%d blogeri au apreciat: