Connect with us

Regional

Un nou miting al sindicalistilor Complexului Energetic Oltenia

Published

on

     Sindicaliştii Complexului Energetic Oltenia nu renunţă la proteste, iar conducerea anunţă 3000 de concedieri după întâlnirea de ieri cu ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop. Aflat ieri la Târgu Jiu unde s-a întâlnit cu sindicaliştii şi administraţia, Liviu Pop a spus că Guvernul nu doreşte să închidă companiile energetice Oltenia şi Hunedoara. Restructurarea masivă a acestora a fost unul dintre punctele asupra cărora Guvernul nu a ajuns la un acord cu delegaţia FMI şi a Comisiei Europene:

Discuţiile ministrului pentru Dialog Social cu administraţia şi sindicatele din Complexul energetic Oltenia au durat aproape patru ore. Liviu Pop a precizat este nevoie de programe de eficientizare astfel încât compania să revină pe profit, iar administraţia a anunţat că anul acesta salariile vor fi reduse cu 2,3 la sută, însă, începând cu 1 martie, vor fi disponibilizaţi aproximativ 3.000 de angajaţi.
Nemulţumiţi, sindicaliştii i-au solicitat ministrului Liviu Pop deblocarea negocierilor pe noul Contract Colectiv de Muncă şi au anunţat un nou protest astăzi, între orele 17.00 și 18.30, la Târgu Jiu. Liderul Federaţiei Mine-Energie, Gheorghe Mitrescu:

Complexul Energetic Oltenia, care include exploatările de lignit din Oltenia, termocentralele de la Craiova, Turceni, Rovinari şi Brăila, are în prezent 19.000 de angajaţi şi poate asigura peste 40% din necesarul de energie electrică al României.