Connect with us

National

Un nou transport cu materiale de strictă necesitate pentru pacienţii ucraineni a fost trimis în ţara vecină

Published

on

Sursă imagine: isucj.ro

Un nou transport cu medicamente, materiale sanitare şi alte materiale de strictă necesitate pentru pacienţii ucraineni a fost trimis, ieri, în ţara vecină. În total, 30 de tone de materiale, la care se adaugă alimente şi medicamente din Rezervele de Stat în valoare de 5 milioane de lei – au fost trimise, până acum, Ucrainei.

Asemenea celorlalte acţiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit de statul român s-a realizat prin colaborarea societăţii civile, a organizaţiilor naţionale şi internaţionale, precum şi a structurilor guvernamentale implicate în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutam mai mult”.

Totdată, executivul de la Bucureşti a pus la dispoziţia refugiaţilor o broşură tipărită cu informaţiile de bază în limba ucraineană, disponibilă la punctele de trecere a frontierei. Aceştia pot afla din broşură – paşii de urmat pentru solicitarea şi obţinerea azilului în România, instituţiile de la care pot obţine ajutor, serviciile medicale asigurate, detalii despre dreptul la muncă, numere de telefon utile. Informaţiile pot fi găsite şi pe site-ul Guvernului – www.gov.ro.

%d blogeri au apreciat: