Connect with us

International

Un pacient vindecat de COVID-19: ”Nu știi niciodată ce se întâmplă!”

Published

on

German Pezzella (28 de ani) a fost primul fotbalist argentinian infectat cu COVID-19. Jucătorul Fiorentinei a stat timp de o lună în casă, iar săptămâna aceasta a fost declarat vindecat de noul coronavirus.

ACF Fiorentina v UC Sampdoria - Serie A
Foto: Digi Sport

Argentinianul a vorbit în presa din țara natală despre spaima pe care a trăit-o în ultimele săptămâni și incertitudinea care l-a urmărit în toată această perioadă de cumpănă.

”Niciodată nu știi ce se întâmplă. Mă gândeam că a doua zi mă voi trezi fără să fiu capabil să respir. Dacă va fi complicat sau nu. Am încercat să fiu calm, ca să nu-i sperii pe oamenii la care țin.

Dar în interior, când ești în pat sau citești știrile, îți amintești că ai virusul. Și te temi că, fiind sportiv, boala va avea repercusiuni asupra plămânilor tăi. Sunt multe întrebări pe care ți le pui”, a povestit Pezzella, care crede că a contractat virusul la club, unde opt persoane aveau deja COVID-19.

La început a avut puțină febră, iar medicul echipei i-a recomandat Paracetamol. Pe parcurs, a beneficiat și de ajutor psihologic, ca să rămână concentrat și să nu stea toată ziua pe canapea, la TV. 

Jucătorul Fiorentinei a adăugat că starea sa de spirit s-a schimbat de multe ori de-a lungul acestei perioade. ”Virusul ăsta nu e deloc clar. Nu se știe mare lucru despre modul de recuperare sau ce se întâmplă după, dacă devii imun sau nu. Citești ceva, dar unii spun într-un fel, alții în altul. În Italia, în ultimele zile, a existat o dispută dacă masca ajută sau nu. În Lombardia este deja obligatorie. Toate astea generează incertitudine”, a mai spus argentinianul.

Totodată, German Pezzella a lăudat măsurile luate în țara sa natală, care au venit la timp și au fost ”perfecte”. ”Argentina a avut astfel un avantaj în încercarea de a preveni ce se întâmplă în cealaltă parte a lumii”, a zis sportivul.

El avertizează că nimeni nu este în siguranță, mai ales pentru că simptomele sunt diferite de la o persoană la alta. ”Unul dintre colegii mei a petrecut o noapte întreagă cu o febră 39, pe care nu a putut să o suporte și atunci a fugit la spital.

Altul a avut două zile 38, apoi i-a scăzut, după care a făcut din nou febră mare. Iar pe mine m-a afectat într-un cu totul alt mod”, a explicat fotbalistul.

Digi Sport

%d blogeri au apreciat: