Connect with us

National

Un pasager și-a tăiat venele, în timpul unei curse TAROM. În avion se aflau și Mircea Geoană și Raed Arafat

Published

on

Un pasager de pe o cursă TAROM, care venea de la Bruxelles la Bucureşti, în cursul nopții de miercuri spre joi, s-a automutilat, după ce echipajul companiei a solicitat intervenţia poliţiei, întrucât individul a manifestat, pe toată durata zborului, un comportament recalcitrant. Potrivit Digi 24, la bordul avionului se aflau și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, șeful DSU, Raed Arafat, și Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene. Informațiile au fost confirmate chiar de Mircea Geoană, scrie tvrinfo.

Pasagerul în cauză a scos o lamă de ras, a ameninţat echipajul şi pasagerii din apropiere, iar, apoi, s-a automutilat. „După ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pasagerul a avut un comportament agresiv verbal şi o atitudine nepotrivită, situaţie care a atras avertismentul (Final Warning) din partea personalului navigant TAROM, conform procedurilor de zbor. Mai mult, pentru siguranţa pasagerilor, comandantul, împreună cu echipajul, a luat în calcul inclusiv aterizarea pe aeroporturi de proximitate faţă de ruta de zbor, altele decât cel de destinaţie. La această variantă s-a renunţat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală şi calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor”, se arată în comunicatul TAROM.

După aterizare, atitudinea pasagerului a escaladat, moment în care echipajul a solicitat suport atât din partea echipei de securitate TAROM, cât şi a Poliţiei de Frontieră.

„Odată cu sosirea reprezentanţilor poliţiei, pasagerul a apelat la un gest extrem de automutilare, retrăgându-se în cabina de pasageri clasa Business. Pentru protecţia pasagerilor, s-a asigurat debarcarea acestora pe uşa din spate a aeronavei şi izolarea locului incidentului, pentru a face loc inclusiv echipei medicale, în vederea acordării asistenţei de specialitate pasagerului, internat acum în spital pentru recuperare. Pe tot parcursul zborului, cât şi la momentul aterizare şi debarcare, prioritatea echipei TAROM a fost siguranţa pasagerilor”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în acest moment, compania TAROM evaluează iniţierea unei acţiuni în instanţă împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar şi pentru recuperarea pagubelor produse. În conformitate cu Codul Aerian al României, acțiunile pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare.