Connect with us

International

Un român a murit în explozia de la hidrocentrala Enel din Italia

Published

on

Un român se numără printre cei care au murit în explozia produsă ieri la o hidrocentrală din nordul Italiei. Potrivit informațiilor din presa din Peninsulă, este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani.

În total, trei persoane și-au pierdut viața, cinci sunt rănite, în stare gravă, iar patru încă nu au fost găsite de salvatori.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Hidrocentrala se află pe lacul de acumulare Suviana, în apropiere de Bologna. Deflagrația s-a produs în jurul orei locale 15:00, la zeci de metri sub pământ.

Francesco Notaro, șef pompier: „Explozia a avut loc în subsol, probabil între nivelurile -7 și -8 (ale hidrocentralei). Vorbim de o adâncime, să zicem de la -30 la -60 de metri, sub nivelul apei.”

Potrivit grupului care deține hidrocentrala, explozia, urmată de un puternic incendiu, a avut loc în timp ce mai mulți muncitori efectuau lucrări de întreţinere a unor turbine.

Attilio Visconti, prefect: „Un alternator a explodat în interiorul turbinei, deflagrația a fost extrem de mare și a produs scurgeri de apă și din interiorul sistemului de răcire, care a inundat un etaj întreg al centralei Enel. Vorbesc despre o clădire care se întinde până la o adâncime de aproximativ 50-60 de metri. A fost afectat întregul etaj -9, acolo unde s-ar afla cele patru persoane date dispărute. Așteptăm o echipă de scafandri care să facă tocmai această activitate.”

Toți cei care se ocupau de reparații erau angajați ai unor firme subcontractate, din diferite regiuni ale Italiei.

Oamenii au fost imediat evacuați, însă unii au suferit arsuri grave. La câteva ore după deflagraţie, autorităţile au confirmat că trei oameni au murit. Printre ei, românul în vârstă de 45 de ani, stabilit într-o comună de lângă Torino, după cum scrie presa din Peninsulă.

Pe lista celor decedaţi apar şi doi italieni, de 35, respectiv 75 de ani.

Între timp, oficialii au dat asigurări că barajul lacului de acumulare de acolo nu a fost avariat.

sursa: stirileprotv.ro