Connect with us

International

Un suspect al atentatelor, eliberat in Belgia

Singurul inculpat de pana acum in cazul atentatelor din Bruxellez, Fayçal Cheffou, a fost eliberat.

Published

on

Parchetul federal belgian a anunțat, luni, eliberarea lui Fayçal Cheffou, bănuit a fi ‘bărbatul cu pălărie’ de la aeroportul Zaventem, singurul inculpat de până acum în cazul atentatelor comise pe 22 martie la Bruxelles și soldate cu 35 de morți și 340 de răniți conform celui mai recent bilanț.

”Indiciile care au dus la arestarea numitului Fayçal C. nu au fost confirmate de evoluția anchetei în curs; cel în cauză a fost repus în libertate de magistratul de instrucție”, a declarat Parchetul federal belgian într-un comunicat, fără a oferi alte precizări.

Până în prezent, singura certitudine este aceea că cei trei atacatori sinucigași — Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui la aeroportul Bruxelles-Zaventemn și Khalid El Bakraoui în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană — au avut legătură directă cu atentatele comise la Paris în 13 noiembrie anul trecut și soldate cu 130 de morți. Atentatele de la Paris și Bruxelles au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Pe de altă parte, ministrul belgian al sănătății, Maggie De Block, a anunțat luni că 96 de persoane rănite în atentatele de la Bruxelles rămân spitalizate, dintre care 93 în Belgia și două în Franța.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: