DE ACTUALITATE

Un suspect de 26 de ani, anchetat în cazul românului ucis la Londra. ”Tudor a fost curajos”

Pentru un român de 33 de ani noaptea de Revelion a fost ultima. Bărbatul, fost sportiv de performanţă, era agent de securitate în Londra de câteva luni şi a fost înjunghiat de mai mulţi bărbaţi care încercau să intre neinvitaţi la o petrecere privată.

“A fost un erou” titrează presa engleză, pentru că a sărit în ajutorul unui coleg şi a fost ucis. Ziarul The Sun scrie că un tânăr de 26 de ani este anchetat pentru această crimă.

Cel care a filmat aceste imagini a suprins, fără să vrea, ultimele clipe din viaţa lui Tudor Simionov. Martorul se amuză iniţial privind scenele, crezând că este vorba doar de o bătaie la beţie, de revelion.

În realitate însă, 9 indivizi îl atacaseră pe un bodyguard, posibil tot român. Păzea intrarea la o petrecere privată şi era, evident, depăşit de situaţie.

Câteva secunde mai târziu, probabil alertat de zgomot, din clădire iese şi Tudor Simionov. Îşi dă seama rapid ce se întâmplă şi începe şi el să se lupte cu agresorii.

Filmarea se încheie aici, însă deznodământul avea să fie tragic: romanul de doar 33 de ani a fost înjunghiat mortal şi a murit până la venirea ambulanţei.

Se întâmpla în jurul orei 5 dimineaţa, într-o zonă scumpă a Londrei. Petrecerea privată unde românul a fost angajat să ţină deoparte invitaţii nepoftiţi se ţinea într-o clădire evaluată la peste 10 milioane de lire sterline, devenită celebră pentru chiriile exorbitante: 4.000 de lire pe săptămână.

Alţi doi bărbaţi şi o femeie, colegi de-ai bărbatului, au fost şi ei răniţi şi transportaţi la spital. Viaţa nu le este pusă în pericol. Deznodământul ar fi fost însă altul dacă nu interevenea Tudor Simionov, notează presa engleză, care spune că românul a murit ca un erou, apărându-şi colegii. Dar şi pe cei care se aflau la petrecere, spune jurnalistul SKY News, Martin Brunt, care urmăreşte acest caz.

Martin Brunt, jurnalist SkyNews: “Circumstanţele sunt neobişnuite. Domnul Simionov muncea bodyguard pentru o petrecere privată, când mai mulţi bărbaţi au încercat să dea buzna la petrecere. Domnul Simionov a fost foarte curajos pentru că şi-a apărat colegul. De asemenea a încercat să protejeze alţi oameni de la petrecere. Cred că dacă unii dintre aceşti oameni intrau la petrecere, ar fi cauzat probleme mai multe. Este descris ca un erou în Londra”

Fost canotor de performanţă, Tudor se mutase în Londra de doar 3 luni, împreună cu femeia cu care voia să se căsătorească.

Martin Brunt, jurnalist SkyNews: “Poliţia cere ajutorul populaţie, celor care au văzut ce s-a întâmplat. Ei cred că au fost oameni care au filmat pentru că era Revelionul şi toţi aveau camere pe telefoane şi îşi făceau poze. Era ora 5.30 dimineaţa. Era aproape de răsărit, dar încă întuneric.”

sursa: stirileprotv.ro

%d blogeri au apreciat: