Connect with us

International

Un test rapid ar putea detecta 50 de tipuri de cancer, în stadiu incipient

Published

on

Serviciul Național de Sănătate britanic (NHS) anunță că va efectua un program-pilot, pentru un test capabil să detecteze rapid peste 50 de tipuri diferite de cancer – relatează CNN, preluat de Digi24.

Testul de sânge „Galleri” a fost dezvoltat de o companie din California, Grail, a cărei activitate se concentrează pe soluții pentru detectarea timpurie a cancerului și este susținută de miliardari americani, precum Bill Gates sau Jeff Bezos.

”Detectarea timpurie, în special pentru tipurile de cancer greu de tratat, precum cel ovarian sau cel pancreatic, are potențialul de a salva foarte multe vieți. Peste o mie de persoane sunt diagnosticate cu cancer, zilnic, în Regatul Unit”, a declarat Simon Stevens, directorul executiv al NHS.

Programul pilot de folosire a acestui nou test va începe la mijlocul anului viitor și va implica 165.000 de persoane, dintre care 140.000 cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, care nu au simptome, dar care vor fi testate, pe parcursul a trei ani. Ceilalți 25.000 vor fi persoane cu posibile simptome de cancer, pentru care testele vor fi folosite, pentru a detecta mai rapid boala.

Rezultatele finale sunt așteptate până în 2023, urmând ca, până în 2025, testul să poată fi utilizat la scară largă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: