Connect with us

International

Un tribunal al republicii separatiste pro-ruse din Doneţk a acuzat ieri cinci cetăţeni străini capturaţi în timpul luptelor cu ucrainenii că ar fi mercenari

Published

on

Un tribunal al republicii separatiste pro-ruse din Doneţk a acuzat ieri cinci cetăţeni străini capturaţi în timpul luptelor cu ucrainenii că ar fi mercenari şi a spus că trei dintre ei – un suedez, un croat şi un britanic – riscă pedeapsa capitala.

Autorităţile din Doneţk au condamnat deja la moarte, în iunie, trei străini – doi britanici şi un marocan – sub aceleaşi acuzaţii, dar nu au dus la îndeplinire, până acum, sentinţa.

În teren, forţele ucrainene au bombardat ieri cartierul general al Grupului Wagner, o organizaţie de mercenari ruşi controlată de aşa-numitul „bucătar al lui Putin”, oligarhul Evgheni Prigojin, care a fost implicată şi în războiul civil sirian şi conflicte din Africa.

Membri ai Grupului Wagner ar fi comis crime de război atât în Siria, cel puţin un caz fiind documentat de presa independentă rusă, dar şi în Ucraina.

%d blogeri au apreciat: