Connect with us

Evenimente

Un ucrainean, cu o poveste tulburătoare, va picta, pe scena Sălii Radio, în timpul concertului „Viața într-o valiză”

Published

on

Strajeț Piotr Grigorovici, unul dintre refugiații ucraineni, care și-a părăsit casa, luând cu el doar o valiză, va urca pe scena Sălii Radio, în cadrul concertului organizat de Radio România Cultural, împreună cu Orchestrele și Corurile Radio, eveniment care marchează un an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Strajeț Piotr Grigorovici va picta, în timp ce artiștii evenimentului “Viața într-o valiză” vor aminti publicului că dramele războiului de la granița României continuă, la 365 de zile de la primele bombardamente.

Anul trecut, când și-a părăsit casa, Piotr a luat cu el doar o valiză cu pensule, tuburi de culoare și pânze pentru pictură, singura lui avere.

Născut în vremurile tulburi ale celui de-al Doilea Război Mondial, Strajeț Piotr Grigorovici își amintește că, atunci când era copil, ghemuit lângă sobă, auzea bombardamentele și, privind focul prin crăpăturile sobei, a început să schițeze din cărbune câteva desene. De atunci, Piotr a continuat să deseneze, ceea ce face și astăzi.

Acum, la 86 de ani, artistul trăiește la Tulcea, într-o comunitate de ucraineni, gazduiti în internatul unui liceu.

Concertul-eveniment, organizat de Radio România Cultural, împreună cu Orchestrele și Corurile Radio România și Fundația Arte și Artiști în Dialog, pe 25 februarie, de la ora 19.00, își propune să atragă atenția asupra dramei prin care milioane de oameni din Ucraina continuă să treacă, la un an de la începerea războiului.

Până pe 20 februarie, oricine are o valiză, pe care nu o mai folosește, o poate aduce la sediul Radio România din București (intrarea din strada Temișana, la Registratură, program Luni-Vineri, 9.00-17.00), putând să își exprime, în acest fel, solidaritatea cu suferința poporului ucrainean.

%d blogeri au apreciat: