DE ACTUALITATE

Ungaria – prima țară din UE, care testează vaccinul Sputnik-V

Ungaria și Rusia intensifică cooperarea pentru dezvoltarea sistemului de sănătate. Specialiștii ungari vor avea posibilitatea, chiar de săptămâna viitoare, să testeze vaccinul Sputnik-V împotriva noului coronavirus, în laboratoarele rusești, atestate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) – a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat, Ministerul Resurselor Umane din Ungaria.

Potrivit comunicatului, ministrul de resort, Miklós Kásler, a avut o întâlnire cu ministrul rus al sănătății, Mihail Murasko, căruia i-a mulțumit pentru că prima țară din UE, care a primit din vaccinul Sputnik-V împotriva coronavirusului, a fost Ungaria. Ministrul ungar a mai subliniat că, în țara sa, vor fi utilizate doar vaccinuri, care sunt, în mod garantat, eficiente și sigure.

 „Prin implicarea specialiștilor ruși din domeniul sănătății, academia s-a îmbogățit cu o echipă remarcabilă”, a subliniat ministrul ungar. Părțile au analizat și posibilitatea unei cooperări mai strânse, în vederea aplicării tehnologiei informației și în domeniul sănătății, de exemplu în sectorul telemedicinei.

%d blogeri au apreciat: