Connect with us

International

Ungaria – prima țară din UE, care testează vaccinul Sputnik-V

Published

on

Ungaria și Rusia intensifică cooperarea pentru dezvoltarea sistemului de sănătate. Specialiștii ungari vor avea posibilitatea, chiar de săptămâna viitoare, să testeze vaccinul Sputnik-V împotriva noului coronavirus, în laboratoarele rusești, atestate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) – a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat, Ministerul Resurselor Umane din Ungaria.

Potrivit comunicatului, ministrul de resort, Miklós Kásler, a avut o întâlnire cu ministrul rus al sănătății, Mihail Murasko, căruia i-a mulțumit pentru că prima țară din UE, care a primit din vaccinul Sputnik-V împotriva coronavirusului, a fost Ungaria. Ministrul ungar a mai subliniat că, în țara sa, vor fi utilizate doar vaccinuri, care sunt, în mod garantat, eficiente și sigure.

 „Prin implicarea specialiștilor ruși din domeniul sănătății, academia s-a îmbogățit cu o echipă remarcabilă”, a subliniat ministrul ungar. Părțile au analizat și posibilitatea unei cooperări mai strânse, în vederea aplicării tehnologiei informației și în domeniul sănătății, de exemplu în sectorul telemedicinei.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: