Connect with us

International

Ungaria: ”STOP CAMION”, în weekend-uri și în zilele de sărbători legale

Published

on

Poliţia de Frontieră anunţă că, de sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 23.00, ora României, până duminică la aceeaşi oră, pe teritoriul Ungariei, va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor, cu o masă mai mare de 7,5 tone. Din această lună, autorităţile ungare au hotărât că autovehiculele, cu masa mai mare de 7,5 tone, nu mai au voie să circule, în weekend-uri sau în zilele de sărbători legale, pe teritoriul Ungariei.

”Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie, pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, anunță autoritățile maghiare.

Autorităţile de frontieră din România și Ungaria vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare, pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de camioane tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor, într-un timp foarte scurt. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

%d blogeri au apreciat: