Connect with us

International

Uniunea Europeană a adoptat ieri un al zecelea pachet de sancţiuni la adresa Rusiei

Published

on


Uniunea Europeană a adoptat ieri un al zecelea pachet de sancţiuni la adresa Rusiei şi a transmis că va continua să sporească presiunea pe care o pune pe Moscova până când Ucraina este eliberată.

Noile sancţiuni vizează sectorul bancar şi sunt gândite să împiedice accesul Rusiei la tehnică de vârf şi tehnologii care pot fi folosite atât în scop civil, cât şi militar. De asemenea, au fost impuse restricţii asupra importurilor în UE de produse ruseşti ca asfalatul şi cauciucul sintetic, a căror vânzare îi aduce Rusiei venituri semnificative.

Sancţiunile au fost adoptate la o zi după ce s-a împlinit un an de când Rusia a invadat la scară largă Ucraina. Şi liderii G7 au marcat un an de război cu noi sancţiuni împotriva Rusiei, în timp ce Statele Unite au anunţat că îi vor acorda Ucrainei un pachet suplimentar de echipamente militare în valoare de 2 miliarde de dolari.

Între timp, ruşii continuă să preseze în estul şi sudul Ucrainei. Care este situaţia în sud, ne spune trimisul RRA, Alexa Buzică: