Connect with us

International

Uniunea Europeană a anunţat ieri alocarea a 50 de milioane de euro pentru ajutorul umanitar trimis Ucrainei şi Republicii Moldova

Published

on

Uniunea Europeană a anunţat ieri alocarea a 50 de milioane de euro pentru ajutorul umanitar trimis Ucrainei şi Republicii Moldova.

Kievul va primi 45 de milioane de euro, iar Republica Moldova, unde s-au refugiat de la începutul războiului sute de mii de ucraineni, va beneficia de cinci milioane.

Fondurile vor fi destinate serviciilor medicale de urgenţă, accesului la apă potabilă şi igienă, adăposturilor şi protecţiei. Aceste fonduri fac parte din pachetul de un miliard promis de Comisia Europeană la conferinţa de săptămâna trecută a donatorilor.

Până acum, conform comunicatului european, din această sumă au fost cheltuite deja 143 de milioane pentru ajutoare umanitare, destinate celor afectaţi de invazia rusă. Peste Ocean, administraţia americană urmăreşte să se asigure de eficienţa sancţiunilor impuse Rusiei.

În discuţie este inclusiv China, deşi Washingtonul spune că nu a observat să îi fi acordat sprijin militar Rusiei. De la Washington transmite corespondentul RRA, Doina Saiciuc:
%d blogeri au apreciat: