Universitatea Transilvania din Braşov oferă facilităţi pentru a atrage studenţi de top. Candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit, sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop, cazare la cămin şi o masă la cantină, totul gratuit. Facilităţile se acordă pe tot parcursul anului universitar, exceptând vacanţele.

Peste 6.000 de locuri

Universitatea Transilvania scoate la bătaie 6.210 locuri, cu aproximativ 200 de locuri mai multe comparativ cu anul trecut. Din totalul numărului de locuri disponibile pentru studiile de licenţă – învăţământ cu frecvenţă, 2.463 de locuri sunt finanţate de la buget, iar 3.355 sunt cu taxă. Ca o noutate pentru acest an universitar, 785 de locuri sunt destinate candidaţilor care accesează domeniile prioritare de dezvoltare a României, absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi celor care doresc să se pregătească pentru a deveni cadre didactice. Pentru programele de licenţă cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă sunt disponibile în total 1. 345 de locuri.

Pentru admiterea la studii de masterat – învăţământ cu frecvenţă, Universitatea Transilvania din Braşov pune la dispoziţia candidaţilor 3.205 locuri, din care 1.350 sunt finanţate de la buget, iar restul, cu taxă. Ca şi la programele de licenţă, Universitatea a dirijat un număr de locuri suplimentar domeniilor prioritare de dezvoltare a României (229 de locuri în plus faţă de anul trecut). La masteratele cu învăţământ cu frecvenţă redusă sunt disponibile 215 locuri.

La trei facultăţi se dă examen

La 15 din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaţilor fiind determinată de media obţinută la bacalaureat.

Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se va face pe baza unor probe practice de competenţe muzicale, iar la Facultatea de Educaţie fizică şi sporturi montane, departajarea candidaţilor se va face prin probe de admitere – probe practice şi teoretice şi a mediei de la bacalaureat.

Concursul de admitere va începe în data de 9 iulie. Astfel, în intervalul 9-14 iulie va avea loc înscrierea candidaţilor la toate programele de studii de licenţă, cu excepţia olimpicilor şi a candidaţilor rromi pentru care perioada de înscriere este 9-11 iulie. În perioada 15-17 iulie se vor desfăşura probele practice şi examenele pentru facultăţile unde admiterea nu se face pe baza exclusiv pe baza rezultatelor de la examenul de bacalaureat. În data de 18 iulie se vor anunţa rezultatele primei etape a concursului de admitere sesiunea de vară, urmând ca până în 25 iulie candidaţii declaraţi admişi să se prezinte la sediile facultăţilor pentru a-şi confirma locul.

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019 sunt cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei. Taxele de înscriere la facultate sunt de 200 de lei pentru toate facultăţile universităţii cu excepţia Facultăţii de Medicină unde este de 250 de lei.