Connect with us

Regional

Universitatea din Craiova se implică în rezolvarea problemelor legate de poluarea aerului din oraş

Published

on

Universitatea din Craiova se implică în rezolvarea problemelor legate de poluarea aerului din oraş prin implementarea unui proiect care dezvoltă puternic reţeaua independentă de senzori.

Pe lângă 10 senzori montaţi la mai multe licee din Craiova, prin proiectul de voluntariat ClearAir-Cv / Aer curat în Craiova, oraşul se bucură şi de trei stații meteo.

În cadrul proiectului, studenţii Universităţii din Craiova, de la Departamentul de Fizică, au învățat cum să realizeze un senzor de particule.

Apoi, peste 300 de elevi ai unor licee din Oltenia  au devenit parte din campania „Adoptă un senzor!”. Astfel, șapte licee craiovene și Universitatea din Craiova au adoptat câte un senzor, ceilalți doi senzori aflându-se la persoane private care locuiesc în Craiova, pentru acoperirea integrală a zonelor de interes pentru poluare.

Proiectul a adus împreună mediul socio-economic, Universitatea şi mediul liceal craiovean. Însă iniţiatorii de la catedra de Fizică a Universităţii speră să colaboreze şi cu autorităţile din domeniu, făcând deja demersuri în acest sens. Momentan, însă, Departamentul de Fizică nu a primit niciun răspuns de la principala instituţie abilitată, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: