Connect with us

National

UPDATE Accidentul feroviar de la Galați: dosar penal pentru „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”

Published

on

Din primele informaţii, conform IPJ Galați, accidentul s-a produs, sâmbătă seară, la ora 19:19. Un vagon de călători etajat, care se afla garat, la linia nr. 4, din Staţia CF Galaţi, în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva, care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci.

În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat, în partea de impact, şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat ,cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi. 

 Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator, decedând, apoi, la spital.

După cercetarea la faţa locului, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi au stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat, la poziţia 75 km/h, iar, din declaraţia mecanicului, reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar acesta nu a răspuns comenzii.

 În cauză, a fost deschis dosar penal, pentru infracţiunile de „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate, pentru stabilirea împrejurărilor, în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

%d blogeri au apreciat: