Connect with us

National

Update: Audierea miniștrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş

Published

on

Update

Dan Barna a primit marţi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, cu 20 de voturi „împotrivă”, 11 voturi „pentru” şi 4 abţineri.

Nicu Fălcoi, ministrul propus la Apărare de Dacian Cioloș, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 15 voturi „împotrivă”, 8 voturi „pentru” şi 13 abţineri.

Monica Elena Berescu a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 17 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 8 abţineri.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marți dimineața, că le-a cerut parlamentarilor partidului „decenţă şi profesionalism” în timpul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Cioloş, menţionând că liberalii au decis să se abţină la vot. Audierea miniștrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş, în comisiile parlamentare, continuă la această oră. Conform Agerpres, Tudor Pop, candidat propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a primit aviz negativ din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. De asemenea, și Iulia Popovici a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii. Mâine va fi votul în plenul Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului este nevoie de 234 de voturi. În condițiile în care nu există o majoritate parlamentară anunțată, șansele ca guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș să fie învestit de către Parlament sunt minime. Dacă acest cabinet, propus de Dacian Cioloș, nu va trece de votul Parlamentului, președintele Klaus Iohannis are dreptul să mai facă două propuneri de premier.