Connect with us

National

Vaccinare anti-Covid: Mai multe solicitări, decât vaccinuri

Published

on

În momentul de faţă, solicitările pentru imunizarea împotriva covid sunt mult mai multe decât disponibilul de vaccinuri, în condiţiile în care principalul furnizor a redus livrările, pentru a-şi creşte producţia. Compania Pfizer a anunţat că, de săptămâna viitoare, va reveni la programul iniţial de livrare, cu cantităţi crescute, începând din 15 februarie.
În acest context, autorităţile dau asigurări că, în perioada următoare, va putea creşte şi ritmul de vaccinare. Într-o intervenţie pentru Radio România Actualităţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a declarat mulţumit de interesul crescut al românilor faţă de vaccin.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății:

Aproape 340.000 de români s-au vaccinat, până acum, împotriva noului coronavirus, iar aproape 10.000 dintre aceştia au primit şi cea de-a doua doză de ser. Nu s-au înregistrat reacţii adverse grave. Au fost raportate, însă, aproape o mie de reacţii comune şi minore, precum durere la locul injectării, febră, astenie, urticarie sau dureri de cap, muschi ori articulaţii.
Între timp, în România, au fost raportate, ieri, 2.878 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a aproximativ 30.000 de teste – Real Time PCR şi rapide. Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat în Bucureşti, aproape 450. A fost, însă, cea de-a doua zi, în care capitala s-a aflat sub pragul de trei cazuri la mia de locuitori, cumulat la 14 zile. În zona roșie rămân judeţele Timiş, Cluj şi Ilfov. Continuă să scadă şi numărul celor internaţi la terapie intensivă; acum sunt 1.005, cei mai puţini din ultimele două luni. Autorităţile au anunţat încă 69 de decese, asociate infectării cu noul coronavirus, însă peste 90 la sută dintre românii care s-au îmbolnăvit, până acum, s-au vindecat.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: