DE ACTUALITATE

Vaccinul anti-Covid va fi gratuit şi NU va fi obligatoriu sau condiţionat

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed Pfizer logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Vaccinul anti-Covid va fi gratuit şi NU va fi obligatoriu sau condiţionat – a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

El a anunţat că în campania de informare a populaţiei legată de imunizare vor fi angrenaţi specialişti din toate domeniile şi că, în cel mai fericit caz, primele doze de vaccin sunt aşteptate în ţară în a doua jumătate a lunii viitoare, iar, în scenariul pesimist, în lunile ianuarie-februarie.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică Arad anunţă că toti medicii şi asitenţii medicali de la Serviciul de Ambulanţă din judeţ doresc să se vaccineze, de cealaltă parte – un sondaj efectuat de o publicaţie online arată că jumătate dintre arădeni NU intenţionează să se vaccine impotriva noului coronavirus, iar 11 la sută sunt indecişi.

Corespondentul RRA Ioan Suciu a vrut să afle care sunt argumenlele oamenilor:
Vox Suciu cr 57 sec

%d blogeri au apreciat: