Connect with us

Regional

Vâlcea. Incendii de vegetație uscată

Published

on

213,5 ha de vegetație uscată, precum și trei depozite de furaje au ars în cursul zilei de ieri în județul Vâlcea, după centralizarea realizată de ISU Valcea. Din fericire, nu au fost afectate gospodării sau fond forestier.

Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea mai multor locuințe situate în apropiere, în localitățile Măciuca și Stroești. De asemenea, a fost salvat un cal care fusese înconjurat de flăcări. În timpul incendiului de la Bujoreni, o persoană care încerca să stingă incendiul a suferit o luxație motiv pentru care a fost necesară intervenția unui echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și ulterior transportarea acestuia la unitatea de primiri urgențe.

În consecință, pompierii vâlceni reamintesc cetățenilor care obișnuiesc să folosească focul drept mijloc de igienizare a terenurilor că sunt pasibili de amendă. Astfel, constituie contravenții la normele de prevenire și stingere a incendiilor următoarele fapte și se sancționeaza cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți.

%d blogeri au apreciat: