Connect with us

National

Vanzarea tigarilor cu arome, interzisa!

Va fi interzisa punerea pe piata a tigarilor si a tutunului rulat care au o aroma caracteristica.

Published

on

Guvernul a aprobat, ieri,  un proiect de lege ce vizeaza stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutunPrintre altele, proiectul de lege interzice vanzarea tigarilor cu arome, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Prin proiect, sunt reglementate ingredientele ce pot fi utilizate in produsele din tutun, precum si nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotina si monoxid de carbon.

Prin urmare, va fi interzisa punerea pe piata a tigarilor si a tutunului rulat care au o aroma caracteristica (adica un miros sau gust diferite de cel al tutunului, cum ar fi aromele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie).

Produsele cu aroma caracteristica al caror volum al vanzarilor la nivelul intregii UE reprezinta 3% sau mai mult intr-o anumita categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020.

De asemenea, va fi interzisa punerea pe piata a tuturor produselor din tutun care contin aditivi speciali, precum vitamine, cafeina, taurina si creeaza astfel impresia ca un produs din tutun are un efect benefic asupra sanatatii sau ca prezinta riscuri mai mici pentru aceasta, dar si a celor care contin arome in capsule, filtru sau in alte caracteristici tehnice”, transmite Guvernul.