Connect with us

International

Vânzările de automobile noi alimentate cu combustibili fosili vor fi interzise pe teritoriul Uniunii Europene

Published

on

Vânzările de automobile noi alimentate cu combustibili fosili vor fi interzise pe teritoriul Uniunii Europene începând cu 2035.

Măsura este prevăzută într-un pachet de legi privind combaterea schimbărilor climatice care a fost convenit azi-noapte de miniştrii europeni ai mediului.

Măsurile includ şi formarea unei aşa-numite „pieţe a carbonului”, care va taxa începând cu 2027 emisiile de bioxid de carbon generate de industrie, termocentrale, transporturi şi de clădiri.

Totodată, s-a decis alocarea a 59 de miliarde de euro pentru a-i ajuta pe cetăţenii europeni cu venituri mici să facă faţă noilor schimbări.

Pachetul de legi ar trebui să asigure, totodată, atingerea ţintei Bruxellesului, de reducere a emisiilor de gaze de seră cu 55% faţă de nivelul din 1991.

Uniunea Europeană s-a angajat să atingă până în 2050 aşa-numita neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon – care înseamnă că, din acel moment, chiar dacă va mai fi eliberat dioxid de carbon în atmosferă, o cantitate egală va fi absorbită cu ajutorul tehnologiei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: