Connect with us

Fapt divers

Vara, sezonul toxiinfectiilor alimentare

Toxiinfecţiile alimentare sunt foarte frecvente atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor.

Published

on

Vara, toxiinfecţiile alimentare sunt foarte frecvente atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor. Este suficient să guşti din alimente contaminate cu microbi şi să te trezeşti cu dureri de burtă, dureri de cap, greaţă, vărsături şi diaree.

Intoxicatia sau toxiinfectia alimentara este o boala acuta de cauza toxica sau infectioasa, aparuta in urma consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme sau toxinele lor.

Cazurile usoare de intoxicatie alimentara dureaza doar cateva ore, cel mult o zi sau doua. Alte tipuri, cum este botulismul sau alte forme de intoxicatie chimica, sunt grave si iti pot pune in pericol viata daca nu primesti tratament medical.

Despre intoxicatiile alimentare puteti afla mai multe de la dr. Mariana Pasarescu: