Connect with us

International

Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească

Published

on

Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă, săptămâna trecută, în 60 de ţări şi teritorii, cu zece mai multe decât la data de 12 ianuarie, a comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.

Varianta sud-africană se răspândeşte mai lent şi este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu trei mai multe decât la data de 12 ianuarie, a precizat OMS, în analiza sa epidemiologică săptămânală.

Varianta britanică raportată OMS la jumătatea lunii decembrie este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial şi este prezentă în cele şase zone geografice ale OMS, în timp ce varianta sud-africană este prezentă doar în patru dintre acestea, a subliniat OMS fără preciza în care dintre ele.

Pandemia de COVID-19 a provocat deja peste 2 milioane de decese. OMS notează că numărul deceselor a crescut cu 9% în cursul săptămânii care s-a încheiat la 17 ianuarie, în comparaţie cu săptămâna precedentă, atingând un record de 93.000 de decese.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: