Connect with us

International

Vatican: Papa Francisc – întâlnire memorabilă cu peste o sută de actori de comedie

Published

on

Papa Francisc a primit, astăzi, în audienţă comună, circa o sută de actori de comedie din 15 ţări, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, şi-a dus degetul mare la ureche şi şi-a agitat degetele, gest care a provocat râsete şi aplauze: „În loc de discurs, fac asta”, a spus papa râzând. Printre numeroşii actori și comedianți italieni, la întâlnire au fost prezenţi şi actorii americani Whoopi Goldberg, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock şi Jimmy Fallon, precum şi francezul Manu Payet. Au mai fost de asemenea prezenţi actori din Irlanda, Columbia, Germania, dar şi din Timorul de Est, stat pe care papa îl va vizita în septembrie.

„Se poate râde de Dumnezeu?”, a spus suveranul pontif pe artişti. ”Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu persoanele pe care le iubim”. Putem face asta, dar fără să ofensăm sentimentele religioase ale credincioşilor”. Suveranul pontif a subliniat, de asemenea, rolul social pozitiv al actorilor de comedie: „Aveţi puterea de a răspândi seninătate şi zâmbete. Talentul vostru este un dar preţios, întrucât, odată cu râsul, transmite pace în inima oamenilor, ajutându-ne astfel să depăşim dificultăţile şi să suportăm stresul cotidian”, a mai spus suveranul pontif”.

Papa Francisc participă, în premieră, pentru un șef al bisericii catolice, papă, la summitul şefilor de stat şi de guvern ale celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii, cu prilejul unei reuniuni dedicate inteligenţei artificiale (AI).