Connect with us

National

Veste bună

Proiect!

Published

on

Din ianuarie 2017 alocația pentru copii ar putea creste.
Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii ar putea ajunge la 10, 20 sau 30% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată,
Potrivit proiectului, alocaţia pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap) ar putea ajunge la 20% din salariul minim.

Pentru minorii între 2 şi 18 ani, valoarea propusă este de 10% din salariul minim sau 30% în cazul celor cu handicap. ”Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansări demografice a ţării noastre.
Nevoile crescânde pentru educaţia noii generaţii, în contextul în care sumele alocate sunt foarte mici, coroborate cu venitul familiei, de multe ori unul scăzut, conduce în mod cert la o pauperizare a societăţii şi, mai grav, la declinul demografic.

 Corelarea cuantumului alocaţiei cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, având drept sursă de finanţare bugetul asigurărilor sociale de stat, ar conduce, la o revigorare a demografiei româneşti, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Asteptăm cu interes!