Connect with us

Fără categorie

Vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, s-a declarat gata să sprijine accelerarea reformelor în domeniul justiţiei din România

Published

on

Vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, s-a declarat gata să sprijine accelerarea reformelor în domeniul justiţiei din România pentru ca ţara noastră să-şi îndeplinească obiectivele cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, iar acesta să fie ridicat pe baza rezultatelor concrete din teren.

Într-o întâlnire la Bruxelles cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ea a subliniat disponibilitatea unui dialog la Bucureşti cu toţi actorii implicaţi în realizarea reformelor din Justiţie.

De asemenea, s-a subliniat faptul că anul viitor va fi hotărâtor pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, adoptarea legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. Ministrul Cătălin Predoiu a menţionat că programul de guvernare adoptat de parlament include toate aceste obiective.

În privinţa Secţiei Speciale, ministrul Predoiu a menţionat că există opinii divergente în cadrul sistemului judiciar, dar că vor continua demersurile pentru a înlătura orice ameninţare la adresa independenţei justiţiei şi pentru combaterea eficientă a corupţiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: