Connect with us

Sport

Victorie a Nationalei

Published

on

Anghel Iordănescu a obţinut a doua victorie după revenirea ca selecţioner al României, 2-0 cu Danemarca, un succes pe care recunoaşte că şi l-a dorit, pentru a şterge amintirea acelui 2-5 din urmă cu 11 ani.

„Îmi doream foarte mult să obţin acea revanşă despre care se vorbeşte, pe care cu toţii o aşteptam în faţa Danemarcei. Din punctul meu de vedere, am întâlnit o echipă bună, puternică, cu un joc organizat, cu posesie, cu progresie a mingii, cu răbdare în joc, cu o filosofie care pleacă chiar de la antrenorul Olsen”, a spus Iordănescu, la conferinţa de presă de la finalul întâlnirii.

Trei dintre adversarele României din grupa F a preliminariilor Euro 2016 – Ungaria, Grecia şi Finlanda – au fost învinse în meciurile amicale disputate marţi.

Ungaria, singura echipă care a reuşit să ia un punct României în actuala campanie de calificare, a fost învinsă la Budapesta de Rusia, scor 1-2.

Perioada dificilă a Greciei se prelungeşte. Naţionala elenă, cu interimarul Kostas Tsanas pe bancă, a pierdut din nou pe teren propriu, 0-2 cu Serbia.

A fost al cincilea eşec consecutiv suferit acasă de campioana europeană din 2004, o singură dată în istoria naţionalei elene înregistrându-se o serie negativă mai mare – 7 eşecuri la rând, între 1981 şi 1982.

Înfrângere şi pentru Finlanda, care a pierdut amicalul cu Slovacia, scor 1-2, la Zilina.

România a câştigat ultmul meci din 2014, amicalul cu Danemarca, scor 2-0, şi va urca pe locul 15 în clasamentul FIFA, cea mai bună clasare din septembrie 2008.

În urmă cu şase ani, naţionala ocupa locul 13, însă nu a încheiat anul pe această poziţie. Ultima oară când „tricolorii” s-au aflat între cele mai bune 15 echipe ale lumii la sfârşitul unui an a fost în 2007.

Cea mai bună clasare a României în clasamentul FIFA s-a înregistrat în septembrie 1997, locul 3, poziţie care a permis echipei naţionale să fie cap de serie la Cupa Mondială din Franţa

%d blogeri au apreciat: