Connect with us

National

(VIDEO) Profesorii și angajații din Învățământ au început să se adune în Piața Victoriei / Sindicatele au fost invitate la Palatul Victoria, de la ora 12

Published

on

Angajaţii din educaţie NU renunţă la grevă şi NU au încredere în declaraţia aprobată ieri de Guvern, având ca anexă un memorandum privind salarizarea acestei categorii de personal. Ei protesteaza astazi Capitala pana la ora 16.00, fiind asteptati sa participe peste 20.000 de oameni.

Presedintele FSLI Dolj, Bogdan Manea, prezent la protestul din Capitala a declarat,

Din nou, educația este în stradă astăzi. U n nou examen pe care dascălii îl dau în fața întregii națiuni, pentru că acest guvern este incapabil să rezolve problemele din educație. Cred că este imperios necesar ca acest miting de la București să ajungă pe cele mai mari televiziuni atât din România, cât și din Europa, pentru a vedea toată lumea ce se întâmplă în acest moment în București. Este al 3-lea miting de o anvergulă colosală. Deci, dacă până acum au fost, s-a început cu 10.000 – 15.000, 20.000 și cred că azi vom fi peste 20.000. Cam asta este situația în acest moment în educație, l a București suntem mai îndârjiți ca niciodată. Dacă acești oameni nu înțeleg că prin toate, prin toate acțiunile care le fac împotriva noastră, ne îndrjesc și mai mult, cred că lucrurile o să ia o întorsătură destul de urâtă, având în vedere că de luni și de săptămâna viitoare vor începe toate probele pentru examene naționale: ne apropiem de Evaluarea Națională, ne apropiem de Bacalaureat.

În acest moment se discută că ele sunt în grafic, dar vă spun că de luni, dacă nu se întâmplă nimic și lumea rămâne în continuare în grevă, examenele naționale în România, pentru prima oară după 30 de ani, se vor amâna.

Și dacă vrem să fim pe prima pagină a tuturor ziarelor din Uniunea Europeană cu această veste, atunci acest guvern să continuă cu această masca radă de negociere la adresa educației și la adresa oamenilor care într-adevăr, în educație muncesc, nu numai că muncesc, muncesc pe niște salarii exorbitant de mici. Asta este situația în acest moment , aici ne-a adus acest guvern.

Ne dorim să se rezolve aceste probleme. Astazi la ora 12 au loc negocieri la Guvern. Sper ca în ceasul al numai nici al 12-lea ceasul al 20-lea să ajungem la un rezultat cu acești oameni. Președintele României are o șansă astăzi, pentru că ne vom duce și la Cotroceni . Deci lumea nu mai acceptă firimituri, nu mai acceptăm așa ceva. Haideți o dată să ne punem serios la masa negocierilor și să realizăm pe ceva pentru educație în România în acest moment.