Connect with us

Muzica si film

Videoclipul piesei „Old Town Road” a strâns peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Published

on

By DiFronzo - BiznessBoi, Lil Nas X & Boyband, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78262344

Videoclipul oficial pentru „Old Town Road”, piesa de succes din 2019 cu tematică western a lui Lil Nas X, cu Billy Ray Cyrus, a intrat în grupul select al videoclipurilor care au peste 1 miliard de vizualizări YouTube.

Piesa hip-hop/country a petrecut un număr record de 26 de săptămâni neconsecutive pe locul 1 în topul melodiilor de top din SUA de pe YouTube, stabilind, de asemenea, recordul pentru cea mai lungă perioadă consecutivă pe locul 1 în Billboard Hot 100, cu o perioadă de 19 săptămâni.

Lil Nas X a cheltuit în total 50 de dolari pentru a înregistra piesa originală „Old Town Road” în mai puțin de o oră la un studio din Atlanta, înainte de a o lansa pe 3 decembrie 2018. Remixul, înregistrat împreună cu Cyrus, a fost lansat pe 5 aprilie 2019 și era pe punctul de a ocupa primul loc în topul Billboard al muzicii country, înainte de a fi descalificat pe motiv că nu conține suficiente elemente country și să îl reclasifice drept R&B/hip-hop.

Luna trecută, YouTube a recunoscut aniversarea de 10 ani de la prima melodie care a depășit bariera miliardului de vizualizări: „Gangnam Style” a sud-coreeanului PSY, care rămâne în top cinci cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe platformă, cu 4,5 miliarde de vizualizări.

Cel mai vizionat videoclip de pe YouTube din toate timpurile este hitul de succes al celor mici „Baby Shark Dance”, care are în prezent peste 11,1 miliarde de vizualizări.

Sursă text: variety.com

%d blogeri au apreciat: