Connect with us

Evenimente

Vine canicula! (audio)

Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade C.

Published

on

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă, disconfort termic, dar și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de mâine, de la prânz, până sâmbătă seara. Meteorologul Clara Roncea, de la Centrul Meteorologic Regional Oltenia:

Mâine, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul şi sudul ţării, iar sâmbătă, canicula va persista în Muntenia şi în vestul şi sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37…38 de grade în Lunca Dunării. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.

De mâine după-amiază, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

 

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: