Connect with us

International

Viorica Dancila solicita sprijinul institutiilor europene in cazul familiei Bodnariu

Viorica Dăncilă solicită transparență din partea autorităților norvegiene.

Published

on

Eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din PE, a solicitat, în plenul Parlamentul European, ”transparență” din partea autorităților norvegiene, în cazul familiei Bodnariu. De asemenea, Viorica Dăncilă a reînnoit apelul către eurodeputați și instituțiile europene, de a oferi sprijin familiei Bodnariu.
Opinia publică românească, precum și presa din România, și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea, în ultimele luni, cu privire la soarta familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de la părinți de către serviciile de protecție specializate, din Norvegia. Motivele deciziei autorităților norvegiene sunt neclare. Până la acest moment, nu există informații oficiale, fără echivoc, privind motivația acestei acțiuni.
Lipsa de informații vine din lipsa de transparență a autorităților norvegiene, care nu oferă datele solicitate nici presei și nici familiei Bodnariu. Grupul eurodeputaților S&D din România a adus această situație la cunoștința președintelui Parlamentului European și a comisarului european pentru politici de vecinătate.
Deși Norvegia nu este un stat membru al UE, Marius Bodnariu, tatăl copiilor, este cetățean al Uniunii Europene și consider că este important ca acesta și familia sa să fie protejați de normele și instituțiile europene, dincolo de eforturile pe care le fac autoritățile din România.
Fac și aici apel către colegii eurodeputați să sprijine solicitările adresate de noi pentru o implicare directă a reprezentanților instituțiilor europene in clarificarea acestei situații, în beneficiul celor cinci copii ai familiei Bodnariu” a afirmat Viorica Dăncilă.
Reamintim că, săptămâna trecută, delegația eurodeputaților PSD a transmis către președintele Parlamentului European și către comisarul european pentru politici de vecinătate, două scrisori în care a solicitat sprijinul acestora, pentru clarificarea situației cu care se confruntă familia Bodnariu.